/Vallan vahtikoira

Vallan vahtikoira

Hau! Vallan Vahtikoira vahtii, haukkuu ja vainoaa vallanpitäjiä. Vallan Vahtikoira on neljännen valtiomahdin keskeisintä tehtävää ylläpitävä anonyymi palsta.

 

Kun syksyinen aurinko kultaa Porthanian ikkunat, herää valtiotieteilijä poliittisesta kesähorroksestaan. Tilipäivä on koittanut. Kuola nahkatakin ryntäille valuen valtsikalainen hakee niin edariin, liittovaltuustoon kuin ainejärjestön ennen vaalikokousta valittuun hallitukseenkin. Valtapositio on valtapositio: kannunvalajalle käy kaikki.

 

Kannunvalajien vaalikokouksessa törmättiin ennennäkemättömään ilmiöön, kun kokousväki pääsi äänestämään. Onnea Kannu, vihdoin halukkaita toimijoita oli jaettavia paikkoja enemmän! On mitätön sivuseikka, että äänestyksen kohteena olivat molemmat Tutkaimen pestit; kannun hallitukseen kun ei kukaan ymmärrettävästi edelleenkään halua. Lehtityö osoittautui jälleen houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi valtaa himoaville pyrkyreille.

 

Edarivaalit päättyivät sitvasin rökälevoittoon. Tämä siitä huolimatta, että kokoomus hylkäsi viime vaalikaudella pidättyväisen säästöpolitiikkansa, ja laittoi ylioppilaskunnan miljoonat avokätisesti kiertoon. Vahtikoira kuitenkin aavistelee, että Kokoomuslaiset käsittivät ajatuksen pääoman oikeudenmukaisesta uudelleenjaosta hiukan nurin kurin. Tarkoituksena kun ei ole siirtää köyhien opiskelijoiden pakollisia jäsenmaksuja Suomen rikkaimman asianajotoimiston taskuun. Edaattorien tarkoitus on ajaa ökyrikkaide… anteeksi, opiskelijoiden asiaa!

 

Ja voi polvi! Pahoittelut muille koulutusohjelmille, mutta polvista leijaileva draaman tuoksu on liian voimakas Vahtikoiran itsehillinnälle. Polvissa tapahtuu ainejärjestölehti Groteskin sanoin “kiusaamista, syrjintää ja poliittista häirintää.” Mitä polvissa oikein tapahtuu, sitä ei suuri yleisö tunnu tietävän. Vaikuttaa kuitenkin selvältä, että VOOsse on törmännyt jäävuoreen, Media hukkunut gambinaan ja Vallan kolme kasvoa repivät itseään riekaleiksi. Polvin järjestötoimijat ovat pakokauhun vallassa ryhmittyneet tiiviiseen kilpikonnapuolustukseen, josta kajahtaa vaalikokouksia rytmittävä “YYA”. Vahtikoiran vinkki rakkaille järjestöjäärille: Kun kolme hukkuvaa takertuu toisiinsa, ei lopputuloksena ole pelastusvene. Todennäköisemmin syntyy uimakyvytön, kuusiraajainen mytty.

 

Valtakunnanpolitiikkan tarkastelu tiivistyy tuttuun sanaparteen: Kepu pettää aina. Keskustan strategiat ovat kuitenkin kehittyneet. Vahtikoiran tarkkoihin korviin on nimittäin kantautunut eduskunnan käytäviltä keskustalaisia kuiskauksia pääministerin virkamatkan ajankohdasta. Ja kuinka ollakkaan! Kun Marin trensseineen katosi nurkan taakse, sujahti hallitustovereiden selkään vihreillä apiloilla koristeltu puukko. Godspeed, keskusta! Pyydän välittämään Brutukselle Vahtikoiran lämpimät terveiset.

 

Vuh vuh vittu!

-Vahtikoira