/Punakynä – Puoluejohtajien juhannustaiat

Punakynä – Puoluejohtajien juhannustaiat

Vanhat uskomukset juhannustaioista liittyivät usein puolisoiden löytämiseen ja rakkauteen. Tutkivan journalismin nimissä selvitimme millaisia juhannustaikoja suomalaisten eduskuntapuolueiden johtajat nykypäivänä tekevät.

Juha Sipilä (kesk)

Kierittele juhannusyönä alastomana kasteisella niityllä. Bolshevistisen rauhallisesti hae EU:lta korotettua maataloustukea tätä tarkoitusta varten. Onnistuessasi huomaat seuraavissa presidentinvaaleissa saavasi keskustalle yli kymmenen prosentin kannatuksen huolimatta siitä, että ehdokkaasi on yhtä värikäs ja mielenkiintoinen kuin harmaa betoniseinä.

Sampo Terho (sin)

Etsi juhannusyönä kahdeksan erilaista noppaa. Heitä nopat alasti vasemman olan yli. Noppien tuloksesta näet sinisen tulevaisuuden jäsenmäärän vuoden lopussa. Jäsenmäärä kaksinkertaistuu, jos järjestät tuloksesta tiedotustilaisuuden, johon kutsut kaikki merkittävät mediat lupaillen suuria uutisia.

Antti Rinne (sd)

Kerää seitsemästä vaalipiiristä seitsemän alle 45-vuotiasta demarinuorta. Laita heidät lukittuun tilaan ja anna heille verovaroilla maksettua alkoholia niin paljon kuin he kehtaavat pyytää. Keskiyöllä saat positiivisen lausunnon nuorten painostamisesta synnyttämiseen ja korkean lisäarvon töihin. Näin pystyt toteuttamaan miljardiluokan lupaukset eläkeläisille.

Jussi Halla-aho (ps)

Kierrä juhannusyönä kellon lyödessä keskiyötä sauna alastomana kolme kertaa. Vilkaise saunan luukusta sisään. Näet saunassa toimittajan, joka on kiinnostunut poliittisista näkökulmistasi eikä kansanedustajiesi graduista tai sekoiluista moottoripyöräjengiläisten kanssa. Hyvän mediasuhteen luomiseksi varaa toimittajalle lahjaksi VIP-kortti perussuomalaisten puoluekokoukseen.

Li Andersson (vas)

Kulje Vihreiden juhannusbileissä lakana selässä juhannusyönä. Palaa vasemmiston puoluetoimistolle, ja väännä lakanaan tarttunut hiki, lika ja glitter lattialle. Siivoa saasta rikkalapiolla. Tarvittava lapion pyyhkäisyjen määrä kertoo, kuinka monta prosenttia vihreiden kannattajista harkitsee vasemmiston äänestämistä seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Petteri Orpo (kok)

Laita nukkumaan mennessäsi vasemman jalan sukka väärinpäin jalkaan. Unessasi näet argumentit ja luvut, joilla saat kokoomuksen sote-kapinan tyrehtymään. Mikäli yön aikana kuitenkin unissakävelet sukka jalassa, kaada sote-uudistus, sillä kävely on osoitus siitä että Liike Nyt on oikeassa.

Anna-Maja Henriksson (rk)

Mene seisomaan keskiyöllä alasti kolmen tien risteykseen. Tarjoa ensimmäiselle risteykseen saapuvalle Taffelin sipsejä. Henkilö kertoo sinulle, mitä puolueesi pitää tehdä, jotta 96% ihmisistä ei ajattele RKP:n keskittyvän vain ruotsinkielisen rannikkoseudun etujen ajamiseen ja pakkoruotsin säilyttämiseen. Toivo, että henkilö osaa selittää toimenpiteet molemmilla kotimaisilla.

Touko Aalto (vihr)

Mene juhannusyönä puoluetoimiston kahvihuoneen pöydälle istumaan hajareisin. Ensimmäinen näkemäsi työntekijä muodostaa parisuhteen kanssasi. Kerää tämän jälkeen kolmesta puusta oksa ja laita ne tyynyn alle. Näet unessasi keinon, kuinka selvitä tästä aiheutuvasta mediakohusta.

Tämän myötä paikka seuraavassa hallituksessa on varma, paitsi jos hallitus aikoo myöntää lisää lupia tuottaa sähköä maalle sijoitettavien tuulivoimaloiden jälkeen toisiksi puhtaimmalla energiantuotantomuodolla.

Sari Essayah (kd)

Kuuntele käen kukuntaa. Niin monta kertaa kuin se kukkuu, niin monta eduskuntavaalia kristillisdemokraatit selvittävät saaden ainakin yhden edustajan eduskuntaan. Mikäli käki ei kuku lainkaan, kannattaa raamatun lisäksi alkaa selailla työpaikkailmoituksia.

 

Punakynä on kesän 2018 aikana Tutkaimessa julkaistava blogi, joka keskittyy etsimään virheitä maailmasta. Koska yhden ihmisen voimin ei maailmaa muuteta eikä ongelmia ratkaista, tyydytään virheet merkkaamaan punakynällä, jotta muutkin ne huomaavat.