/Pummipalsta

Pummipalsta

Mitä tehdä ja minne mennä, kun kevätauringon ensimmäiset säteet houkuttelevat ulos, mutta kevään opintolainat on jo kulutettu? Tutkain kokosi maaliskuista tekemistä tyhjätaskuille.

1. Maanantaileffa Vuotalolla

Vuotalon 320 paikkaisessa elokuvateatterissä järjestetään maanantaisin ilmaisnäytöksiä.

Maanantaina 7.3. klo 18.00 esitetään Maryam, jonka on ohjannut Haifaa al Mansour. Al Mansour on Saudi-Arabian ensimmäinen naisohjaaja.

14.3. on vuorossa Jenni Toivoniemen Seurapeli ja 21.3. nähdään, vielä julkaisematon, poiminta vuoden 2022 Helsinki Cine Aasian ohjelmistosta. Aikataulut ja lisätiedot Vuotalon nettisivuilla.

Vuotalo,

Mosaiikkitori 2 (Vuosaarentie 7), Vuosaari, 00980 Helsinki

www.vuotalo.fi

 

2. Kansainvälinen Helvi Sipilä -seminaari

Maanantaina 7.3.2022 kuudettatoista kertaa järjestettävässä kaikille avoimessa webinaarissa käsitellään suostumusta, siihen liittyvää lainsäädäntöä ja naisten oikeuksia. Keynote-puhujana Jacqui Hunt.

Lisätiedot ja ilmottautuminen unwomen.fi

 

3. Päivälehden museo

Päivälehden museossa on kaksi pysyvää näyttelyä. Painokellari esittelee nimensä mukaan suomalaisen kirjapainohistorian aina käsinladonnasta tietokoneaikaan. Kuva. Sana. Vapaus. -näyttely on monipuolinen audiovisuaalinen katsaus suomalaisen sananvapauden ja uutistyön historiaan. Erityisen mielenkiintoisia ovat K18-katselupisteet, joissa käsitellään sensuuria, sen suhdetta seksiin, väkivaltaan ja päihteisiin.

Päivälehden museo,

Ludviginkatu 2–4, 00130 Helsinki,

www.paivalehdenmuseo.fi

 

Vinkit tyhjätaskuille kokosi Laura Perälä

Kuva: Oscar Arminen