/Pummipalsta

Pummipalsta

Huhhuhh… pimeys velloo kaupungin katveissa, ja päivänvaloa on enää niukat kuusi tuntia. Sysimustan ja harmaan sävyissä kylpevän Helsingin loukussa olemista virkistäisi varmasti jokin mielekäs ajanviete, mutta euroja pitäisi jo kovasti säästää joulunviettoon. Siispä tässä sinulle, kanssapummi, ilmaisia tärppejä, jotka tasapainottavat joulun odotuksen vilskettä ja vaalivat hauskanpitoa!

(1) CreativeMornings

CreativeMornings -nimeä kantava tapahtumasarja koostuu kuukausittaisista tilaisuuksista, joita rytmittävät mehukkaat puheenvuorot sekä maukas aamiainen. Luentomuotoinen tapahtuma on kutsu yhteiseen dialogiin luovuuden monista ulottuvuuksista. Jokaisessa tilaisuudessa on uudet puhujat ja uusi aihe. Ajatuksia herättelevä aamunavaus on luonteeltaan poikkeuksellinen – luovien helsinkiläisten yhteentuleminen.

Kuukausittain, seuraava joulukuussa kello 8.15–10.00, päivämäärä tarkentuu

Designmuseo

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

www.creativemornings.com

 

(2) Uunisaari

Kylmän pakkashuurteen ja kristallisoituvien jääkiteiden koristama Uunisaari muuttuu talviaikaan miltei maagiseksi. Vastikään ripustettu kävelysilta Kaivopuiston kyljestä saaren pohjoispuolelle mahdollistaa ilmaisen visiitin merelliseen Helsinkiin. Talvisin saareen avattu kahvila on oiva paikka vaikka vain sormien ja varpaiden lämmittelylle. Illansuun sinessä paljas horisontti on maalauksenomainen.

Pääsy jalan, 18.11. alkaen

Pohjoinen Uunisaari, Helsinki

 

(3) Kansalliskirjasto

Vaikka palautustehtävien ja reflektiopapereiden ääressä on usein istuttava päivittäin, voi opiskelun välillä viedä huomattavasti viehättävämpään miljööhön. Kansalliskirjaston kaikille avoimet lukusalit Eteläsali ja Pohjoissali tekevät tenttipänttäyksestä liki arvokkaan tuntuista. Rakennuksen sisätiloja kannattaa mennä ihastelemaan myös ilman kurssiesseiden aiheuttamaa stressiä. Tällöin katse kannattaa nostaa ylös henkeäsalpaaviin kattokuvioihin.

Arkipäivinä (pl. keskiviikko) auki 9–18, keskiviikkoisin 9–20

Kansalliskirjasto

Unioninkatu 36, 00170 Helsinki

 

(+1) Olemme kämppisteni kanssa täysin hurahtaneet avantouintiin. Sekä kehon että pään alhaiset energiat ampaisevat häkellyttävän helposti kaakkoon pikaisellakin pulahduksella. Siinäpä vasta ilmainen piikki hyvää oloa! Suositukseni on vähintään yksi käynti viikossa, jottei hyinen vesi karmaise liiaksi seuraavalla kerralla.

Pummailun parsi kasaan Mii Vuorensalmi.