/Pummipalsta

Pummipalsta

Oi kanssapummi! Kesätyöhaun ja harjoitteluiden raadollinen kilpa huohottaa niskaan, ja onnistumisen suhdeluku hivelee 1/100. Lakkaamaton piina siitä, tarvitseeko opintolainasta alkaa nipistää tuettomien kesäkuukausien varalle, on tosi. Ahdingon keskellä ilmaistapahtumien määrä on alkanut kuitenkin kevätsäiden lailla lisääntymään Helsingissäkin. Sinitaivaat hämätkööt lompakon huokoisuudelta…

(1) Hustlinki

Let’s hustle? Hustlinki-kollektiivi houkuttelee tanssinhaluiset matalalla kynnyksellä hustle-tanssityylin vietäväksi. Jokaviikkoisen, kaksituntisen tanssitunnin ensimmäinen puolisko on lempeää opetusta ja toinen puolisko on pyhitetty yhteisjammailulle. Täällä jokainen pääsee viilaamaan liikeratojaan turvallisessa tilassa. Kaikentasoiset hustlaajat tervetuloa!

Keskiviikkoisin, kello 17–18.50

Vapaakaupungin Olohuone Redi

Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

Myös sunnuntaisin kello 15–17 Kisahallilla, sisäänpääsymaksun hintaan

Instagramissa @hustlinki

(2) Asbestos Art Space

Perinteisen gallerian sijasta osallistavaksi, inklusiiviseksi kaupunkitilaksi muovattu Asbestos Art Space on nimensä mukaisesti Asbestos-taitelijakollektiivin anti poikkitaiteelliselle toiminnalle ja kulttuuritapahtumille. Niin kollektiivi kuin tilakin ravistelee taidemaailman rakenteita ja kaupallisuutta. Pistä korvan taakse ainakin Heta Heikkalan aistikkaista teoksista koostuva näyttely, joka avautuu maaliskuun lopulla.

Vaihtuva näyttely noin kahden viikon välein

Asbestos Art Space

Kristianinkatu 16, 00170 Helsinki

(3) Tokoinranta parkrun

Tokoinrannan rantaviivalta lähtevä viiden kilometrin happihyppely tuo joka viikko yhteen kaikenlenkkitossuiset kaupunkilaiset. Kävele, hölkkää, juokse tai jää seuraamaan maireasti sivusta! Yhdessä selätetyn viisitonnisen jälkeen siirytään yhteisöllisille jälkilöylyille lähikahvilaan. Muista rekisteröityä osallistujaksi ennen mukaanmenoa.

Joka lauantai, kello 9.30

Tokoinranta

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

Rekisteröityminen osoitteessa www.parkrun-fi/tokoinranta

(+1) Ajattelin itsekseni, miten huhtikuiset eduskuntavaalit ovat rysäyksellä iskostuneet Helsingin katukuvaan. Ehdokkaat tarjoilevat perinteisiä vaalikahvitteluja niin torien laidoilla kuin kauppakeskusten puristuksissakin. Siispä oiva ajankohta lähteä puoluepoliittisesti sitoutuneiden, ilmaisten, kahvien kytikselle!

Pummailun parsi kasaan Mii Vuorensalmi