/Pummipalsta

Pummipalsta

“Paljonkohan sähkölasku on ens kuussa?” “Tää oli ennen ainakin pari euroo halvempi!” “Mulla on tyyliin 17 € käyttötilillä.” Arjen hintalappu paisuu tummanpuhuvasti, ja silti olisi tosi kiva viihdyttää itseään jollakin tekemisellä. Helsingissä on tarjolla paljon, mutta tiukkanyörisen kukkaron kanssa vaihtoehdoista jää käteen vain siivu. Siispä tässä sulle ehdotuksia läpikotaisin ilmaisista tekemisistä, kanssapummi!

 

(1) Viikin arboretum

Yli 20 hehtaaria puustoa, kotimaista, eksoottista, köynnösten syleilemää. Vanhankaupunginlahden ja Viikin peltojen taitteeseen levittäytyy Helsingin yliopiston hoivaama, myös tutkimus- ja opetuskäytössä oleva, virkistysalue. Sana “arboretum” viittaa puulajien kokoelmaan. Täällä arboretumissa eri puu- ja pensaslajeja onkin liki 250! Kävele taikka muilla tavoin tallaa luontopolut Viikarien Viikki ja Viikin puulajipuiston luontopolku.

Viikintie, 00790 Helsinki

 

(2) Layers Listening Session

Hiustaiteilija Iuliia ja DJ Cimac Sound viettelevät kaupungin houkuttavimmille etkoille. Layers-hiussalonki muovautuu intiimiksi yksihuoneiseksi klubiksi, jossa soittajat hyväilevät kuulijoitaan elektronisella musiikilla. Salonkiin kerrostuu lisäksi puhuttavia taideteoksia. Poikkeuksellinen tila, josta seurata Helsingin illan pimentymistä.

Kello 18–22, seuraavan kerran 3.12.

Studio Layers

Hämeentie 34 A, 00530 Helsinki

@layers.hki & @cimacsound

 

(3) Horot – seksityöntekijöiden puheenvuoro

Helsingin kaupunginmuseo taipuu marraskuusta alkaen seksityön estradiksi. Vapaaehtoista seksityötä esittelevä ja selittävä näyttely Horot – seksityöntekijöiden puheenvuoro on Suomessa lajinsa ensimmäinen. Puheenvuoro maksullisesta seksistä on, kerrankin, seksityöläisillä itsellään.

11.11.2022-5.3.2023

Helsingin kaupunginmuseo

Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki

 

+(1) Ystäväni jakoi tärppinsä vähäeuroisen arjen navigoimiseen: ”Jos tekemisissään ei juurikaan kuluta rahaa, voi kepeämmin ostaa halutessaan vaikka tarjonnan parasta margariinia (kyseessä Keiju Kaura rypsiöljymargariini!).”

 

Pummailun niputti kokoon Mii Vuorensalmi, kuvituksen raapusti Viena Pentikäinen