/Okko & Okko – Terveisiä Twitteristä: pyhät kolminaisuudet

Okko & Okko – Terveisiä Twitteristä: pyhät kolminaisuudet

Viimeaikaiset protestit ovat saaneet ulkopolitiikan päivystävien dosenttien kupolit kuumenemaan. Onneksi tilannetta viilentää perussuomalaisten tyhjentävä diagrammi isänmaan pelastamisen keinoista.

Twitteriä on kuvattu antisosiaaliseksi kidutuskammioksi, joka tuo käyttäjissään esille sisäiset sadistinsa. Toiset taas pitävät sitä suomalaisen poliittisen keskustelun pyhättönä. Me kuulumme jälkimmäisiin. Siispä tarjoamme teille rationaalisen, objektiivisen ja tolkkua täynnä olevan katsauksen viimeaikaisen Twitter-keskustelun saloihin. Seuraa lyhyt ketju aiheesta (1/X) 

Presidenttikisan musta hevonen Mika Aaltola on ankaralla Twitter-laukalla. Tämä uljas ori on kunnostautunut niin runoilijana, mielenosoitusten tukahduttamisen kannattajana kuin vaalivihjailijanakin. Okko & Okko arvioi Aaltolan suorittamista näillä kolmella raviradalla: 

Runoilija-Mika: ★★★ 

Aaltolan suorittaminen on tasalaatuista. Hän ei pelkää ottaa kantaa tulenarkoihin asioihin, ja ”Miksu” ryydittääkin sielunpurkauksiaan usein syvällisillä kynttiläkuvilla. Ei pidä unohtaa raikasta, hienovaraisen evankelis-luterilaista sävyä.

”Maailman mielettömyyden ja politiikan mielenkuohumyllyjen tuoksinassa kynttilä on yllätysvieras. Se rauhoittaa, muistuttaa ja valaisee. Kutsumaton mutta tärkeä.” Aaltola kirjoittaa.

Mielenilmaus-Mika: ★★★★★ tai ★, jos olet kommunisti 

On hyvä, että valtakunnan virallinen Nato-tuuliviiri pitää jämptisti huolta meidän ja rakkaan naapurimaamme jäsenhakemuksista. Tämä alun perin ulkopoliittisen instituutin Toni Alarannan kirjoittama, Aaltolan retwiittaama näkemys ei lisäyksiä kaipaa: 

”Allowing the Quran-burning episode at this point was a clear mistake by the Swedish government. Last thing we needed now. The Swedish-Turkish relation has embarked a very poisonous cycle.” 

Vihje-Mika: ★★★★ 

Aaltolan sekavat vihjailut presidenttiehdokkuudesta ovat saavuttaneet Twitterissä uusia ulottuvuuksia. Kansakunnan isähahmo muun muassa totesi, että hänen ensimmäinen määräyksensä tasavallan presidenttinä olisi pakollinen siesta-aika. Ainoana hashtagina twiitissä oli sopivasti #unenpöpperö. Sauli Niinistökö työväen presidentti – pojasta polvi paranee! 

Aaltola on presidenttivihjailunsa myötä raahannut julkisuuteen myös perheenjäseniään. Monikaan ei ole onnistunut selvittämään, kuka on hänen äitinsä, vaimonsa tai siskonsa. Tutkaimen huipputasoinen tutkivan journalismin osasto sai nämä kuitenkin selville. Elisa-siskon käsikassaraksi ryhtynyt Mika vihjasi Elisan oman eduskuntavaalikampanjan olevan ”perheen pilotti”. Tästäkin pressavihjeestä saimme kuulla tietenkin Twitteristä! Okko & Okko odottaa poliittista perheenlisäystä vesi kielellä! 

Vaalien lähestymisen huomaa viimeistään, jos on seurannut perussuomalaisten touhuja twitterissä. Tämän, “älyllistä EU-kritiikkiä” esittävän, “modernin eurooppalaisen oikeistopuolueen” johto on viime viikkoina laukonut tiuhaan tahtiin alustalla niin sakeaa sisältöä, että perässä pysyminen on ollut vaikeaa. Tässä muutama makupala mutusteltavaksi: 

Pyhä perussuomalainen kolminaisuus: ★★★★★ ja papukaijamerkki 

Mikä on perussuomalaisten resepti Suomen pelastamiseen? Puolueen virallisella Twitter-tilillä esiteltiin seuraavanlainen vastaus: jatkuva valehtelu kaikesta, julkisen rahan käyttöä ei priorisoida ja matelu Brysselin suuntaan. Tämä perussuomalainen pyhä kolminaisuus havainnollistettiin Venn-diagrammin muodossa.

Twiitti poistettiin nopeasti, mutta se ei surkuhupaisaa tilannetta enää muuttanut. Perussuomalaisten puoluetoimisto ehti jo paljastaa kyvyttömyytensä ymmärtää edes yksinkertaisimpia diagrammeja. Episodi on suomalaisen Twitter-historian kaikkien aikojen parhaimmistoa, mikä toivottavasti muistetaan vielä pitkään. Kamala Harrisin sanoin: “I love Venn diagrams!” 

Puheenjohtajan lukuvinkki: ★★★★ 

Perussuomalaisten puheenjohtaja jatkaa hyväksi todetulla linjallaan ja pommittaa lähes päivittäin ihmisvihamielisiä twiittejään. Tästä virrasta Okko & Okko on onnistunut löytämään helmen, jonka kanssa on helppo olla samaa mieltä: 

“Ei vaaleja, ettei Halla-ahon kulttuuri- ja poliittishistoriallisestikin merkittävä Scripta ja sen 115 000 viestin vieraskirja nousisi esille. Ja taas. Toimittaja soitti. Hyvä se on, että luetaan. Vieläkin. Vielä kun penkojat oppisivat lukemastaan jotakin.” Purra kirjoittaa. 

Okko & Okko antaa Purran tapaan täyden tukensa Scriptan lukemiselle. Olisi varsin toivottavaa, että kahden viimeisen perussuomalaisen puheenjohtajan äärioikeistolainen ja rasistinen poliittinen koti, Scripta, otetaan esiin aina kun mahdollista. 

Maisterisjätkä-Tavio: ★★★★ 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio esitteli Twitterissä Petteri Orpolle mahtavia älyllisiä aseitaan. Hän osoitti järkytyksensä Orpon lausuntoon tieteenalojen samanarvoisuudesta kysymällä, tulisiko perustaa horoskooppitieteellinen tiedekunta, jos kerran jo sukupuolentutkimustakin harjoitetaan. Okko & Okko ymmärtää, että olisi kohtuutonta vaatia Tavion käsittävän, mitä tiede on. Onhan hän vain oikeustieteen maisteri.

Ilta-Sanomien päivän horoskooppi antaa Rapu-Taviolle ohjeen twiitin julkaisupäivältä, jota olisi kannattanut kuunnella: “Hidastaminen ja rauhoittuminen voisivat tehdä sinulle hyvää juuri nyt.” 

Palstan kirjoittajat ovat aktiivisia Twitterin käyttäjiä jo kahdelta vuosikymmeneltä. Ensimmäisen Okon seuraajista 20 % on Suomen valtioneuvoston jäseniä, ja toista Okkoa perussuomalaisten puoluesihteeri on palvelussa luonnehtinut ”tuimailmeiseksi uustaistolaiseksi”. 

Teksti: Okko Saastamoinen ja Okko Aittoniemi