/KANNUT KAAKKOON!

KANNUT KAAKKOON!

Kevät keulii ja vappu sen peräkärryssä.
Vaalijännän kupeessa valtsikalaiset ovat hääränneet yhtä sun toista. Vappuviikon meininkejä on saatu valmistella järjestöjen yhteisvoimin. Toivottavasti myös juhlinnan pariin löytää mahdollisimman moni eri koulutusohjelman edustaja. Syitä juhlalle voi löytää vaikka seuraavista kappaleista.

Opiskelijoiden yhteen tuominen läpi opintosuuntien on ollut mahdollista vain uutterien toimijoiden ansiosta, eikä kyse ole vain ainejärjestöjen aktiiveista. Mukaan on mahtunut speksiä, virkailijoita, hallopedeja, urheiluexcuja, sekä tietenkin Tutkainta. Ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pidetty Valtsikan speksi on oiva muistutus siitä, ettei osallistuminen Valtsikan yhteishengen rakentamiseen tarvitse rajoittua hallituspesteihin. Poikkitieteellisen yhteistyön merkeissä on sitsattu sekä pykälistien että valtsikalaisten kaverien kanssa. Sitsien ja vapun jälkeen kevättä koristaa vielä 78. vuosijuhlamme sekä Neppis-kisat.

Juhlat ja tapahtumat ovat kuitenkin toiminnastamme vain ne näkyvimmät osat. Keskeiseksi teemaksi keväässä on noussut kansainvälisyys, ei tosin vain järjestöjen osalta, vaan koko tiedekunnassa. Sitä on pyritty edistämään niin tapahtumien tarjonnassa, viestinnässä, kuin opiskelijoiden edunvalvonnassa. On ollut erittäin positiivista huomata, kuinka moni aktiivi on tähänkin ollut valmis panostamaan. Korvaamatonta tukea olemme saaneet myös tiedekunnan puolelta – kuten vaikka Kuppalan uudistamisessa.

Jäsentemme etujen turvaaminen on monipuolista peliä, erityisesti vaalikeväänä. Kannunvalajat on ollut mukana puhumassa esimerkiksi maksuttoman korkeakoulutuksen puolesta. Puhumistakin enemmän olemme kuitenkin kuunnelleet, sillä kuultavaa on riittänyt. Huolia löytyy niin opiskeluihin kuin työelämään liittyen. Yliopisto-instituutio on laaja, eikä jokainen sen osa itsekään aina hahmota, millä tavalla yhtäältä tehty valinta voi vaikuttaa toisaalla. Emme ole Valtsikassa immuuneja hallinnollisten päätösten kerrannaisvaikutuksille edes työelämään siirryttyä. Kannulla on ollut mahdollisuus vaikuttaa – ja vaikuttaneet olemme.

Harva asia keväässä olisi yksin tehtynä onnistunut. Siksi suhteiden vaaliminen on tärkeää. Ylivoimaisesti tärkein niistä meille Kannunvalajissa on suhteemme teihin jäseniin. Virkistävää kevättä kaikille!

Samuli Leppämäki, opintosihteeri ja työelämävastaava

Kannunvalajat ry