/Järjestöesittelyssä Helsingin yliopiston salamurhaajat

Järjestöesittelyssä Helsingin yliopiston salamurhaajat

Oletko koskaan halunnut juonitella päiväkausia voidaksesi ampua ventovieraita vesipistoolilla? Haluatko huolestua hysteriaan asti, kun ystävällinen puolituttu pyytää sinut yllättäen teelle? Asuuko sinussa leikkisä pieni salamurhaaja?

Helsingin yliopiston salamurhaajat eli HYS (tunnetaan myös nimillä Salamurhaajat ja Salamurhaajien kilta) on harjoittanut ja edistänyt leikkimielistä ihmismetsästysurheilua jo vuodesta 2004 lähtien. Lähimpänä mustia sydämiämme on salamurhapeli, mutta myös paintball, Megazone ja muut hilpeät teurasjuhlat herättävät mielenkiintomme sitsauksen ohella. Normaaliin vuoteemme kuuluukin paljon perinteitä: yksi joukkueittain ja kaksi soolona pelattavia pitempiä salamurhapelejä, eli Kevät-, Syksy- ja Joukkueturnaukset, vuosijuhlamme Uhrijuhlat ja Naamiaistanssiaiset, joissa leikimme etsiviä venetsialaisen naamiojuhlan tyyliin. Näiden lisäksi järjestämme tunnelmallisia ekskursioita ja lyhyitä päivän mittaisia salamurhapelejä ympäri vuotta. Viime ajat ovat tosin johtaneet myös meidät varjoissa viihtyvät olennot tutkimaan uusia työskentelytapoja turvavälin päästä kirkkaassa auringonvalossa.

”Viime vuosi on mennyt pitkälti Discordissa, myös hallitukselle. Uhrijuhlamme ja Joukkueturnauksemme olivat heti ensimmäisen aallon uhreja, mikä oli iso isku. Toivuttuamme alkuvuoden turbulenssista, halusimme jatkaa tapahtumia tilanteen sallimissa rajoissa”, anonyymi pikkulintu laulaa.

”Discord-palvelimestamme tulikin sitten uusi päämajamme, kun saimme tietää vanhan aktiivin kasanneen verenhimoisia tuttujamme sinne. Vanha lukupiirimme heräsi henkiin ja järjestimme rentoja keskustelu- ja hengaustapahtumia entistä enemmän, mutta suurimman suosion saavutti ehdottomasti erilaiset peli-illat. Oli kyseessä Project Winter, Among Us tai The Detective: Modern Crime Game alias HYS Detective, osallistujia ja ruumiita riitti joka viikko. Toisen kunniamaininnan saa mysteeriroolipelimme, joka on tulvillaan Naamiaistanssiaisten mysteerin selvittämisen huumaa. Edellinen ilmoittautuminen meni täyteen 30 minuutissa!”

”Discord-toimintamme jatkuu edelleen, mutta nyt olemme hiljalleen palailemassa hybridi- ja livetapahtumien äärelle. Vaikka samaan aikaan pakeneminen metsästäjääsi ja juokseminen tulevan uhrisi perässä aseiden kera on tyydyttävää niin livenä kuin virtuaalisestikin, mikään ei aiheuta yhtä kylmiä väreitä selkäpiissämme kuin fyysinen vainoharha. Täten yritämme perehdyttää fukseja tähän jaloon tunteeseen sekä nerf-ampumisen saloihin Fuksiseikkailussa ja rennossa päiväpelissä piakkoin ennen säiden kylmenemistä. Jäsenlista on hyvä tietolähde, kun uutta verta ollaan vuodattamassa.”

Välineiden puute ei estä osallistumista toimintaan – HYS on hyvin ylpeä laina-asearsenaalistaan, johon kuuluu foliopuukkoja, vesipyssyjä, nerf-aseita ja myrkyllisiä lemmikkejä. Osa kokoelmasta pysyy tiukasti seremoniallisessa käytössä, kuten Esa-kallo, Uhrilammas sekä nakkipuukon, pj-macheten ja varapj-veitsen pyhä kolminaisuus, mutta sopivalla hallitusviralla näihinkin aarteisiin pääsee käsiksi. Olemalla lisäksi erityisen kuolettava hallituksen omassa salamurhapelissä eli halsankissa, voi rakas Luoti myös osua kohdallesi.

Tervetuloa mukaan ja muista, että salamurhaaja on aina kannoillasi, joten ole varuillasi!

Verkkosivut: www.salamurhaajat.net