Teksti Lumi Kiljunen

Tuntuuko, että näinä etäaikoina lähes ainoa tai ainakin helpoin taidekokemus on asunnon eriväristen seinien katselu? Olisitko ehkäpä innokas matkustamaan, mutta työt pitävät Helsingissä? 

 Avaa koneesi ja huomaa, että kiinnostavaa sisältöä löytyy yllättävän läheltä ja kätevästi! 

360 3D teknologiaa kehitetään vauhdilla ja se mahdollistaa virtuaalivierailuja paikkoihin, joissa ympäristö muodostuu visuaalisesti laadukkaalla ohjattavalla panoraamakuvalla. 

 

Freud Museum London 

 

Hyppää Lontooseen Sigmund Freudin viimeiseen kotiin tarkastelemaan työhuoneesta löytyvää kuuluisaa sohvaa ja sitä ympäröivää jännittävää esinekokoelmaa. Käy myös kurkkaamassa psykoanalyytikon kasvin jälkeläistä, joka on saanut oman paikkansa museossa! 

 

Universal Museum of Art 

 

UMA on eri kulttuuritahojen kanssa yhteistyötä tekevä virtuaalimuseo. Siellä luodaan teknisesti kunnianhimoisia kulttuurielämyksiä tavoitellen laajaa saavutettavuutta kulttuurin digitaalisella demokratisoimisella. Tarjolla on katutaidetta, Notre Damen historiaa sekä toisen maailmansodan aikana anastettuja Renoiren ja Klimtin teoksia. 

  

Google Arts and Culture, Art Camera

 

Suosittelen tutustumista Google Arts and Culture -alustaan! Bilbaon Guggenheimin teokset ja Frida Kahlon puutarha-ateljee tulevat siellä tutuiksi. Huomaa myös maalausten pensselinvedot ilman että silmät menevät kieroon ja nenä koskettaa taulua. Tällainen taulujen tuijottelu hämmentävän läheltä onnistuu Googlen Art Camera -ohjelmalla. 

 

Louvre 

Käy vierailulla Louvren Petite Galerie -siivessä. Valitse tarjolla olevista vaihtoehdoista mieluinen teema ja käy haahuilemassa käytävillä tutustuen tauluihin ja veistoksiin.  

 

Toivottavasti vinkit herättävät uteliaisuutesi! 

 

(HUOM! Klikkaa linkkejä päästäksesi sivustoille)